Sute de credincioşi prezenți la Liturghia oficiată la Paraclisul Mitropolitan din Craiova

Sute de credincioşi au fost prezenţi duminică, 22 ianuarie 2017, la Sfânta Liturghie oficiată în Paraclisul Mitropolitan Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul din Craiova. Slujba a fost săvârșită de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, notează site-ul oficial al Mitropoliei Olteniei.

În cuvântul rostit, Înaltpreafinția Sa a evidențiat faptul că pentru a cunoaște bucuriile duhovnicești omul trebuie să se desprindă de cele materiale.

Zaheu este un suflet care Îl caută, care doreşte să-L cunoască pe Dumnezeu. Este necesar să urcăm, precum Zaheu, în taina cunoaşterii lui Dumnezeu şi de îndată ce pornim pe această cale începem să vedem cât suntem de slabi în cele duhovnicești. Şi tinzând în sus, către Dumnezeu, ne desprindem de cele materiale şi ne întâlnim cu cele duhovniceşti, moment care face trecerea la o altă etapă pe care ne-o prezintă Sfântul Evanghelist Luca în Evanghelia acestei duminici: intrarea Domnului în casa noastră, în cunoaşterea noastră, a spus ierarhul.

La finalul slujbei, Mitropolitul Olteniei a binecuvântat pe cei prezenți la paraclisul din Craiova.

***

Biserica Sfântul Ilie a fost construită de vornicul Ilie Otetelişanu în jurul anului 1720. Ea a fost refăcută din temelii între anii 1892-1893, când a fost pictată de renumitul pictor Gheorghe Tăttărescu. Ca vechime, este a doua biserică de zid din Craiova, fiind construită după Catedrala Mitropolitană Sfântul Dumitru.

 

Comentarii Facebook


Știri recente