Sfinții Ierarhi Atanasie și Chiril cinstiți la Biserica „Sfânta Varvara” din cadrul Salinei Târgu-Ocna

Un sobor de preoți au oficiat miercuri, 18 ianuarie 2017, în ziua de prăznuire a Sfinților Ierarhi Atanasie și Chiril, Arhiepiscopii Alexandriei, Sfânta Liturghie la Biserica Sfânta Varvara din cadrul Salinei din Târgu-Ocna, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

În cadrul fiecărei Sfinte Liturghii oficiate în Mina Salinei din Târgu-Ocna au fost pomeniți toți minerii și muncitorii adormiți în Domnul, precum și cei care lucrează astăzi în cadrul instituției Salina Târgu-Ocna.

***

Cea mai veche mărturie scrisă despre Mina Salină din Târgu-Ocna datează din anul 1380 și este constituită de un hrisov domnesc din care rezultă plata a unei cantități de 2000 ocale de sare pentru construcția unui pod de piatră la Garbovana , lângă Caiuți.

Comentarii Facebook


Știri recente

LIVE: Slujba Învierii la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiază slujba Învierii la Catedrala Patriarhală. Mii de credincioși participă la eveniment pe Colina Patriarhiei. Din soborul slujitor fac parte Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, precum…