Maica Domnului cinstită la Lisabona. PS Timotei: Nașterea de prunci este un dar de la Dumnezeu

Parohia Intrării Maicii Domnului în Biserică din Lisabona, Portugalia, şi-a sărbătorit hramul luni, 21 noiembrie 2016, informează site-ul oficial al Eparhiei Spaniei şi Portugaliei. În ziua praznicului împărătesc închinat Maicii Domnului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei. Alături de Preasfinția Sa au slujit toți preoții din protopopiatul Portugalia.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa l-a hirotonit pe tânărul diacon Marius-Neculai Bazarcă în preot (misionar) pe seama protopopiatului Portugalia. La final, Părintele paroh Marius Pop, pentru activitatea sa misionar-pastorală, a fost hirotesit iconom stavrofor cu dreptul de a purta Cruce pectorală.

După citirea pericopei evanghelice, în cuvântul de învăţătură, Preasfințitul Timotei a vorbit celor prezenţi  despre Taina Preoției și pregătirea candidatului pentru primirea harului preoției.

Toată voința celui care intră în preoție trebuie lăsată la o parte și candidatul trebuie să se lase condus de voia lui Hristos, a subliniat Preasfinţia Sa.

De asemenea, ierarhul a făcut referire la praznicul Intrării Maicii Domnului în Biserică, accentuând că nașterea de prunci este un dar de la Dumnezeu.

În a doua parte a zilei a avut loc și ședința de protopopiat a preoților din Portugalia, deschisă și prezidată de Preasfințitul Părinte Episcop Timotei.

02

Comentarii Facebook


Știri recente

LIVE: Slujba Învierii la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiază slujba Învierii la Catedrala Patriarhală. Mii de credincioși participă la eveniment pe Colina Patriarhiei. Din soborul slujitor fac parte Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, precum…