PS Ambrozie: „Dumnezeu ne eliberează din greutățile greșelilor noastre”

În Duminica a XI-a după Rusalii, duminică, 5 septembrie 2016, în biserica Mănăstirii Comana din județul Giurgiu a fost săvârșită Sfânta Liturghie de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.

Cu acest prilej, în cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru diacon tânărul teolog Cristică Iulian Mădălin pe seama Catedralei Episcopale din mun. Giurgiu. De asemenea, diaconul Cheran Sorin Daniel a fost hirotonit întru preot pe seama bisericii Centrului Cultural Pastoral Gavril Drugănescu din Protopopiatul Bolintin.

În cuvântul rostit, ierarhul a vorbit despre învăţăturile care pot fi extrase din textul biblic citit duminică. Episcopul Giurgiului a spus că Pilda datornicului nemilostiv ne învaţă cum să arătăm iubire milostivă faţă de semenii noştri, dar şi că dreptatea lui Dumnezeu îşi are locul ei în vieţile oamenilor. Dumnezeu ne eliberează din greutățile greșelilor noastre.

Și noi, la rândul nostru, trebuie să ștergem datoriile de o sută de dinari ale tovarășilor noștri, adică să le iertăm micile greșeli făcute împotriva noastră. Îngerii care sunt deasupra noastră și care sunt sub același jug al slujirii ca și noi, ne acuză înaintea lui Dumnezeu. Nu-I spun lucruri pe care nu le-ar cunoaște, pentru că Dumnezeu pe toate le cunoaște, ci pentru dreptate, cer pedeapsa dreaptă a celor ce aleg să disprețuiască și să necinstească porunca de ne iubi aproapele. Când ajungem să ne înfruntăm propriile deșertăciuni, fie suntem pedepsiți în viața aceasta fiind vizitați de o durere sau o boală, fie în viața viitoare când cu siguranță vom fi pedepsiți. Dumnezeu pedepsește pe cel împietrit și îndărătnic ca, să-l schimbe, să-l facă mai bun și ca să-i fie mai bine. Sfânta Scriptură afirmă cu dreptate că pe cine îl iubeşte Domnul îl ceartă, şi biciuieşte pe tot fiul pe care îl primeşte (Evrei 12, 6; Prov. 3, 12) și atunci când sfătuiește să ținem cu tărie învăţătura (Prov. 4, 13; Înț. Sir. 41, 14), a explicat ierarhul.

La final, a oferit noilor hirotoniți cărți de slujbă, veșminte și reviste apărute la editura eparhială.

Comentarii Facebook


Știri recente