Conferință națională la Mănăstirea Hurezi

Luni, 22 septembrie 2014, la Mănăstirea Hurezi, din județul Vâlcea, s-au desfășurat lucrările Conferinței naționale cu titlul „Valoarea Culturii și Spiritualității Românești din epoca Domnului Constantin Brâncoveanu pentru istoria națională. 300 de ani de la martiriul unui sfânt român„.

Evenimentul a fost organizat de Prof. Univ. Dr. Gheorghe Anghelescu, de la Facultatea de Teologie a Universității „Valahia” din Târgoviște, și de Prep. Univ. Drd. Ionuț Chircalan. La buna desfășurare a conferinței au contribuit Universitatea „Valahia” din Târgoviște, Centrul de Cercetări Științifice Interdisciplinare „Dumitru Stăniloae” al Universității „Valahia”, Universitatea „Ovidius” din Constanța și Arhiepiscopia Râmnicului.

După cum aflăm de la arhiram.ro, au participat: Înaltpreasfințitul Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului; Prof. Univ. Dr. Gheorghe Anghelescu, de la Facultatea de Teologie a Universității „Valahia” din Târgoviște; Prof. Univ. Dr. Radu Ștefan Vergatti, de la Universitatea „Valahia” din Târgoviște, care a susținut referatul cu tema „Date noi asupra Academiei Domnești Brâncovenești din București”; Dr. Gheorghe Mănucu Adameșteanu, șeful Secției de Arheologie a Muzeului de Istorie din București, care a susținut referatul cu tema „Săpăturile arheologice de la Mănăstirea Sfântul Gheorghe Nou din București”; Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Claudiu Cotan, de la Facultatea de Teologie a Universității „Ovidius” din Constanța, care a susținut referatul cu tema „Ierarhi cărturari la Curtea Domnitorului Constantin Brâncoveanu”; Pr. Prof. Ion Buga și domnul Ion Crețeanu, cobzar si rapsod popular, care a interpretat „Balada Sfântului Brâncoveanu”.

Comentarii Facebook


Știri recente