Biserica Zlătari și-a sărbătorit hramul istoric

Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului are o semnificație aparte pentru credincioșii Parohiei Zlătari din București, fiind ziua în care biserica își sărbătorește hramul istoric, informează Ziarul Lumina. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de părin-tele consilier Nicolae Dascălu, parohul bisericii, înconjurat de un sobor de preoți.

Bucuria duhovnicească a sărbătorii a început din ajunul praznicului, atunci când slujitorii bisericii au săvârșit slujba Vecerniei unită cu Litia, la rugăciune venind numeroși fii duhovnicești ai bisericii.

La finalul slujbei, părintele Florin Constantin, slujitor al sfintei biserici, a ținut un cuvânt de învățătură despre semnificația sărbătorii Nașterii Maicii Domnului și importanța ei în istoria mântuirii noastre, evidențiind răbdarea și nădejdea Sfinților Părinți Ioachim și Ana, care s-au rugat o viață întreagă pentru a primi acest dar binecuvântat, care este Maica Domnului.

La final, părintele paroh Nicolae Dascălu, consilier patriarhal și coordonatorul Centrului de presă Basilica al Patriarhiei Române, a mulțumit credincioșilor pentru dragostea și devotamentul pentru sfânta biserică, prezentând și noile publicații legate de viața parohiei, respectiv revista parohială „Giuvaerul Credinței”, precum și pliantul cu biserica, apărut în ediție bilingvă română-engleză.

Sărbătoarea a continuat a doua zi, atunci când părintele paroh Nicolae Dascălu a slujit Sfânta Liturghie împreună cu soborul de preoți slujitori.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, părintele paroh Nicolae Dascălu a evidențiat importanța sărbătorii, importanța familiei ca mediu de creștere și formare a copiilor, dar și responsabilitatea pe care fiecare dintre noi o avem față de copii.

„Aceasta este și o sărbătoare a responsabilității noastre, a modului în care ne îngrijim de copiii noștri. Pentru că fiecare copil are nevoie de îndrumare, de sfat bun. De o familie în care să trăiască. Sunt multe drame în zilele noastre pentru că părinții nu mai au timp chiar pentru propriii lor copii. Sunt unele familii care se destramă și copilul nu mai are locul cel bun și sfânt în care să își trăiască copilăria. De asemenea, sunt copii orfani care trăiesc în cămine. Pentru toți aceștia Maica Domnului este ocrotitoare și împreună educatoare cu oamenii cei cu inimă bună care vor să îi învețe pe copii cele bune. Fiecare dintre noi are datoria să protejeze dreptul la copilărie al fiecărui om nou născut. În primul rând dreptul la viață. Este foarte important să primim darul lui Dumnezeu așa cum ni-l dă Cel de sus, să naștem copii și în același timp să le asigurăm cadrul pentru a-și trăi copilăria așa cum se cuvine”, a arătat în cuvântul de învățătură părintele consilier Nicolae Dascălu.

La final, soborul de preoți a săvârșit slujba Parastasului pentru ctitorii și binefăcătorii sfântului locaș de închinăciune. Atât seara la Vecernie, cât și ieri la Sfânta Liturghie au slujit diaconi de la „Ziarul Lumina” al Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente