9 copii orfani din Vlădeni, ajutaţi financiar de Arhiepiscopia Iaşilor

Ajutor Familia Ursu

Arhiepiscopia Iaşilor nu a rămas indiferentă la drama prin care trec 9 copii orfani din Vlădeni, Iaşi. Pe lângă asistenţa duhovnicească, Arhiepiscopia le oferă sprijin financiar în valoare de aproximativ 35.600 lei.

După ce mama acestora a trecut la cele veşnice, fără sprijin din partea tatălui aflat în detenţie, cei nouă copii cu vârste între 6 şi 20 ani au aflat ajutor din partea Bisericii. Prin Departamentul Pro Vita şi implicarea parohiei din Vlădeni, Arhiepiscopia Iaşilor le asigură copiilor familiei Ursu alimentele şi cele necesare traiului zilnic.

De asemenea, cei 7 copii aflaţi încă în şcoală vor primi din partea Eparhiei burse de studiu în scopul încurajării rezultatelor bune la învățătură și împiedicării abandonului școlar. Bursele „Iosif Mitropolitul”, acordate pe parcursul anului şcolar (9 luni), constau în oferirea fiecarui elev a unei sume lunare în valoare de 200 lei, în total 12 600 lei/an şcolar, informează Cosmin Brînza de la Arhiepiscopia Iaşilor

Ajutorul va fi oferit până la finalizarea studiilor obligatorii și mai departe, dacă tinerii vor dori să studieze în continuare.

Arhiepiscopia Iaşilor se alătură inițiativei lansată de Asociaţia Casa Share și se implică financiar în renovarea şi extinderea locuinţei familiei Ursu, precum la dotarea casei cu aparatura elctrocasnică necesară, contribuind cu aprox. 23.000 lei.

Familia Ursu a beneficiat şi va beneficia în continuare şi de sprijinul parohiei din care face parte. Astfel, părintele paroh Cătălin Adumitroaie, împreună cu membrii comunităţii, a suportat costurile de înmormântare şi s-a implicat în vederea oferirii custodiei copiilor minori fratelui mai mare, în vârstă de 20 ani. De asemenea, se încearcă reîntregirea familiei prin depunerea unei cereri de eliberare înainte de termen a tatălui încarcerat, având în vedere situaţia dată.


În anul 2016 Biserica Ortodoxă Română a cheltuit în scop filantropic 95.841.602 lei, beneficiind de asistenţă socială 80.116 persoane. În prezent, în eparhiile Bisericii Ortodoxe Române funcţionează 718 de instituţii şi servicii sociale. 

Comentarii Facebook


Știri recente