87 de persoane aflate în izolare ajutate de Protopopiatul Reghin

87 de persoane vulnerabile de pe raza Protopopiatului Reghin, aflate în izolare din cauza Covid-19, au primit ajutor din partea Protoieriei prin Programul „Solidaritate prin Filantropie”.

Acestui demers s-au alăturat Parohia Filpişu Mare, Parohia Lunca, dar şi Primăria comunei Breaza.

Părintele Luca Chirilă, parohul comunității din Filpișu Mare, alături de Părintele Ioan-Emanuel Mera, preot al Parohiei Lunca, împreună cu un grup de voluntari din cele două parohii, au distribuit 87 de pachete cu alimente.

Pachetele, în valoare totală de 7000 de lei, au ajuns la persoanele nevoiașe aflate în autoizolare la domiciliu din comuna Breaza, județul Mureș.

În contextul acestei acţiuni, Părintele Valentin Vârva, Protopopul de Reghin, i-a îndemnat pe credincioşi ca în perioada următoare „să dovedească multă solidaritate și întrajutorare față de cei afectați de epidemia de Coronavirus”.

„Prin Harul lui Dumnezeu și prin faptele de iubire față de semenii noștri încercați de greutăți, vom trece cu bine, împreună, aceste vremuri de încercare”, a spus Protopopul.

Programul „Solidaritate prin Filantropie” a fost ințiat de Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, Asociația „Filantropia Ortodoxă”, Instituția Prefectului Mureș și Instituția Prefectului Alba, cu binecuvântarea IPS Irineu.

Proiectul constă în ajutorarea zilnică a cel puțin 500 de persoane nevoiașe aflate în carantină sau autoizolare din județele Mureș și Alba.

Sursă foto: Learning Network

Comentarii Facebook


Știri recente