8 decembrie: Slujbă de pomenire pentru IPS Justinian, la Rohia

Archbishop Justinian passed away to the Lord

Parastasul de 40 de zile pentru vrednicul de pomenire Înaltpreasfințitul Părinte Justinian va avea loc în data de 8 decembrie 2016, la Mănăstirea Rohia. Hotărârea a fost luată în cadrul ședinței Permanenței Eparhiale a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului din data de 24 noiembrie 2016, informează Radio Renaşterea.

01

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, și Mitropolitul Clujului, Maramureșului şi Sălajului, a prezidat joi 24 noiembrie, de la ora 10.30, ședința Permanenței Eparhiale a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului în calitate de locțiitor de episcop al acestei eparhii. În cadrul şedinţei a fost hotărâtă organizarea parastasului de 40 de zile pentru vrednicul de pomenire Înaltpreasfințitul Părinte Justinian în data de 8 decembrie la mănăstirea Rohia.

De asemenea, pe ordinea de zi au mai fost: convocarea Adunarii Eparhiale care va avea loc în data de 9 decembrie la reședința mitropolitană din Cluj-Napoca, drepturile de autor privind moștenirea culturală a Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Justinian și clarificarea juridică a acestora, prezentarea ultimelor documente sinodale și semnarea unor documente care țin de competența Mitropolitului Andrei în calitate de locțiitor de Episcop al Maramureșului și Sătmarului.

02

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente