8 ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Teofil Părăian. Slujba de pomenire a fost oficiată de doi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române

În data de 29 octombrie 2017 s-au împlinit 8 ani de la trecerea la cele veșnice a Părintelui Teofil Părăian. Slujba de pomenire a avut loc la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus. Serviciul religios a fost oficiat de Preasfințitul Părinte Ilarion Făgărășeanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, împreună cu Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei și Luxemburgului.

În cuvântul rostit, PS Ilarion Făgărășanul a evidențiat faptul că părintele Teofil a avut pentru fiecare îndemnul potrivit, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Pentru fiecare dintre noi s-au potrivit îndemnurile, povețele și programul duhovnicesc pe care îl promova părintele Teofil. Un mare duhovnic are mari ucenici, iar noi toți care ne rugăm pentru sfinția sa, fie în mănăstirea în care a viețuit, fie acolo unde se află ucenici de-ai săi care n-au putut fi cu noi, arătăm prin ceea ce am devenit cu ajutorul său ce rol mare a avut activitatea sa în mijlocul nostru, a spus Preasfinția.

La rândul său, PS Sofian Brașoveanul, un ucenic apropiat al părintelui Teofil, a subliniat faptul că în activitatea și povețele părintelui se pot observa urmele harului și binecuvântărilor lui Dumnezeu.

Părintele duhovnic Teofil s-a nevoit să-i deprindă pe oameni cu harul și cu darurile lui Dumnezeu din efortul duhovnicesc, uneori anevoios și greu de primit. Numai în ascultare și în perseverență în bine se primește pacea și bucuria și, mai ales, Împărăția lui Dumnezeu, a precizat ierarhul.

După slujba parastasului, ierarhii, preoții și credincioșii au mers la mormântul părintelui Teofil, aflat în incinta așezământului monahal, pentru a rosti rugăciunile parastasului rânduite de Biserică. La final, părintele stareț al mănăstirii, arhimandritul Atanasie Roman, și-a exprimat recunoștința pentru toți cei care au reușit să fie prezenți la acest moment.


În aceeași zi, cei doi ierarhi au săvârșit Sfânta Liturghie în biserica mănăstirii.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente