79 de familii au aniversat nunta de aur. Episcopul Ignatie: Sunt martorul unei minuni

„Mă gândesc că sunt martorul unei minuni. Minunea dragostei fiecărui cuplu prezent aici. Într-o lume în care constatăm, cu foarte multă ușurință, că familia este în disoluție, că se erodează, este un lucru extraordinar când participăm la aniversarea a 50 de ani de căsătorie”.

La biserica „Sfântul Ilie”, din Bârlad Preasfinția Sa a oficiat marți o slujbă de mulțumire pentru 79 de familii din municipiu care au împlinit 50 de ani de căsătorie, informează Episcopia Hușilor.

În alocuțiunea rostită, Episcopul Hușilor a afirmat că dragostea este mai puternică decât vârsta fiecărui om.

„A manifesta sentimente de dragoste, de sensibilitate, de tandrețe față de cel de lângă noi nu are niciun fel de limită din punct de vedere temporal”.

Evenimentul a fost organizat de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” Bârlad (C.A.R.P.).

Tot cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice parohia ieșeană „Sfinții Voievozi Mihail și Gavriil” din Ceplenița a premiat 26 de familii care au împlinit mai mult de 50 de ani de căsătorie, informează Doxologia.

Celebrarea Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice în Parohia Ceplenița. Foto credit: Doxologia.ro

Preotul paroh a evidențiat misiunea vârstnicilor de a împărtăși înțelepciunea, de a transmite experiența vieții și nu în ultimul rând moștenirea cea mai prețioasă, credința.

Biserica Ortodoxă Română susține constant persoanele vârstnice aflate în impas prin activitatea social-filantropică și medicală desfășurată la nivelul eparhiilor.

Conform statisticilor anului 2018, în Biserica Ortodoxă Română există aproximativ 70 de centre de îngrijire a vârstnicilor.

Foto credit: Episcopia Hușilor

Comentarii Facebook


Știri recente