70 de tineri redescoperă valorile tradiționale românești în tabăra de vară a Eparhiei Dunării de Jos

În perioada 1-15 august în Parohia Viziru de Jos din Arhiepiscopia Dunării de Jos 70 de tineri participă la tabăra de vară cu tema „Redescoperirea valorilor tradiţionale ale spiritualităţii româneşti”.

La cea de a 23-a ediţie a evenimentului participă 30 de tineri din Centrul pilot de tineret al Parohiei Viziru şi alți 40 din diferite parohii din Eparhia Dunării de Jos, dar şi din alte eparhii din ţară.

Programul taberei constă în organizarea de jocuri şi activităţi de animare pe tema propusă în acest an, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Pe tot parcursul taberei tinerii participă la toate slujbele oficiate la biserica parohială din Viziru de Jos.

Duiminică, tinerii au participat la Sfânta Liturghie oficiată în parohie de Arhiepiscopul Casian.

În predica sa, ierarhul a apreciat faptul că această tabără se desfăşoară anual de peste două decenii şi a prezentat câteva dintre activităţile întreprinse de tinerii participanţi.

„Aceşti tineri sunt prezenţi în fiecare seară la Paraclisul Maicii Domnului şi la toate Sfintele Liturghii, iar bucuria liturgică se continuă apoi în cadrul atelierelor recreative, identificate în satul nostru românesc”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Părintele Arhiepiscop a participat apoi la programul taberei. Ierarhul le-a propus tinerilor teme de actualitate şi a purtat cu aceştia un dialog interactiv.

Programul taberei se va încheia în ziua de 15 august cu oficierea Sfintei Liturghii de hramul lăcaşului de cult din Viziru de Jos.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente