66% dintre americani prăznuiesc Nașterea Domnului

66% dintre americani sărbătoresc Nașterea Domnului ca sărbătoare religioasă, anunță rasmussenreports.com. Alți 20% sărbătoresc Crăciunul doar ca zi liberă. Dintre cei religioși, 81% cred că Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu trimis pe pământ ca să ne izbăvească din păcat, iar 72% spun că Iisus S-a născut din Sfânta Fecioară. 82% din populație consideră că Iisus Hristos a fost un personaj istoric, că a pășit într-adevăr pe acest pământ în urmă cu 2000 de ani. Doar 3% afirmă contrariul, 15% nefiind convinși de acest lucru, informează Ziarul Lumina.

Creștinii americani consideră Crăciunul una dintre cele mai importante zile ale anului, deoarece sărbătorește nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, iar aceia care cinstesc această zi sunt întru totul de acord cu punctele centrale ale învățăturii de credință asociate acestui praznic.

În urmă cu exact un an, 64% dintre americani spuneau că sărbătoresc Crăciunul ca eveniment religios, în timp ce 27% îl vedeau doar ca pe un moment civil. O majoritate absolută este de acord că sărbătorile lunii decembrie reprezintă cea mai frumoasă perioadă a anului. Părerile se împart în privința cumpărăturilor de sezon, între cei care cred că sunt parte a bucuriei de Crăciun și cei care spun că sunt o povară. O altă certitudine în opiniile americanilor se referă la permiterea afișării simbolurilor religioase în locuri publice și la faptul că școlile publice ar trebui să cinstească măcar câteva sărbători religioase anuale.

Comentarii Facebook


Știri recente