65 de ani de la înființarea Departamentului de Relații Externe al Patriarhiei Rusiei

Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal va participa mâine, 24 iulie, la festivitățile de la Moscova dedicate împlinirii a 65 de ani de la înființarea Departamentului de Relații Externe al Patriarhiei Rusiei, informează Radio TRINITAS.

Înaltpreasfințitul Părinte Nifon va reprezenta Biserica Ortodoxă Română, în calitate de delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel: „Este un moment de sărbătoare pentru Patriarhia Moscovei, pentru că Biserica Ortodoxă Rusă s-a implicat și în trecut, precum și în prezent și în viitor are programe de a se implica pe plan panortodox și pancreștin în discutarea și rezolvarea diverselor probleme care privesc atât creștinătatea contemporană, cât și lumea de astăzi. De aceea, faptul că noi vom participa împreună cu alți delegați ai Bisericilor Ortodoxe și nu numai, este un lucru foarte important pe care noi trebuie să îl considerăm ca un gest de frățietate și de colaborare panortodoxă în lumea de astăzi”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Invitația de participare la eveniment urmează vizitei pe care președintele Departamentului pentru Relații Externe Bisericești al Bisericii Ortodoxe Ruse a efectuat-o, la începutul acestei săptămâni, la București.

Cu acel prilej Înaltpreasfinția Sa a discutat cu Preafericitul părinte Patriarh Daniel diferite aspecte ale relațiilor interortodoxe, precum și teme de actualitate ale relațiilor bilaterale dintre cele două Biserici Ortodoxe surori.

Comentarii Facebook


Știri recente