600 ani de la moartea domnitorului Mircea cel Bătrân | Eparhia Râmnicului organizează manifestări culturale și duhovnicești

La sfârșitul săptămânii, Arhiepiscopia Râmnicului organizează două evenimente comemorative cu prilejul împlinirii a 600 ani de la trecerea la cele veșnice a domnitorului Mircea cel Bătrân:

Sâmbătă, 20 ianuarie 2018, Centrul Eparhial din Râmnicu Vâlcea găzduiește Simpozionul Național „Voievodul Mircea cel Bătrân, apărător al dreptei credințe și ctitor de lăcașuri sfinte”.

Evenimentul se va desfășura în Sala Iosif Episcopul  a Casei Sfântul Ierarh Calinic, începând cu orele 10:00. Vor participa ierarhi, academicieni, profesori universitari, istorici, preoți și oameni de cultură.

Duminică, 21 ianuarie 2018, la Mănăstirea Cozia, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, va oficia Sfânta Liturghie în ctitoria domnitorului Mircea cel Bătrân.

La finalul ceremonialului liturgic, Chiriarhul va oficia o slujbă de pomenire pentru binecredinciosul domnitor al Țării Românești.


Mircea cel Bătrân a fost domnul Țării Românești în perioadele 23 septembrie 1386 – noiembrie 1394 și ianuarie 1397 – 31 ianuarie 1418. A fost fiul lui Radu I și fratele lui Dan I, căruia i-a urmat la tron. Domnitorul a trecut la cele veșnice în urmă cu 600 ani, în 31 ianuarie 1418.

Foto credit: crestinortodox.ro

Comentarii Facebook


Știri recente