6 ani de când au fost răpiți cei doi ierarhi sirieni

Mitropoliții de Alep Paul Yazigi și Ioan Ibrahim, au fost răpiţi în data de 22 aprilie 2013, în apropierea oraşului Alep, pe când se aflau într-o misiune caritabilă în satul Kafr Dael.

Maşina lor a fost atacată, şoferul ucis, iar episcopii au fost urcaţi în alt vehicul și li s-a pierdut urma.

Găsirea celor doi episcopi nu a fost posibilă deoarece nicio grupare extremistă nu a anunțat că i-ar fi răpit și nici nu a cerut răscumpărare în schimbul acestora.

În aceşti ani, Patriarhia Antiohiei a demarat numeroase demersuri pentru eliberarea lor. Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) a făcut, de asemenea, mai multe apeluri privind eliberarea ierarhilor.

În mesajul transmis marți, 16 aprilie 2019, Patriarhia Antiohiei trage un semnal de alarmă asupra faptului că „nimeni din comunitatea internaţională nu a luat atitudine” în ceea ce priveşte situaţia celor răpiţi.

Patriarhia Antiohiei îndeamnă totodată la intensificarea rugăciunilor pentru ca „Duhul Sfânt să pogoare prin harul Său pacea în Orient şi în întreaga lume”.

„Patriarhul Antiohiei Ioan al X lea Yazigi se roagă pentru toţi cei ce sunt răpiţi şi, mai ales, pentru mitropolitul de Alep. Fiindcă vom începe Săptămâna Mare şi vine Învierea Domnului, toţi fiii duhovniceşti şi clericii din Antiohia fac un apel către toţi să intensifice rugăciunea pentru cei ce sunt răpiţi”, se precizează într-un mesaj transmis de Centrul de Presă Ortodox Antiohian.

Preafericitul Părinte Ioan, fratele Mitropolitului Paul de Alep, a militat în repetate rânduri pentru încetarea acţiunilor teroriste şi respectarea drepturilor omului.

Foto credit: CMB

Comentarii Facebook


Știri recente