53% din georgieni simt credința ca pe o pavăză în pandemie

Un studiu realizat la solicitarea Institutului Democratic Național din Georgia a descoperit că 53% din georgieni se simt protejați de credință în pandemia de coronavirus, informează Orthochristian.

Studiul a cercetat atitudinea georgienilor cu privire la subiecte legate de pandemia de COVID-19, printre care: rolul credinței și al liderilor religioși, dezinformarea, atitudinea față de UE și NATO.

53% dintre participanții la studiu au răspuns afirmativ, iar 38% negativ când au fost întrebați dacă sunt de acord cu afirmația: „Credința îi protejează pe coreligionarii mei de COVID-19”.

Mitropolitul Daniel de Chiatura și Sachkhere a vorbit luna trecută despre „miracolul georgian”: în această țară nu a existat o creștere a infectărilor, chiar dacă bisericile au rămas deschise pentru credincioși.

Conform studiului, 10% dintre credincioși au participat la Sfânta Liturghie de Paști. Dar directorul Spitalului de Boli Infecțioase din Tbilisi, capitala Georgiei, a anunțat după eveniment că nu s-a înregistrat o creștere a numărului de infectări.

Studiul a fost realizat între 26 și 30 iunie pe un eșantion de 1.550 respondenți.

Foto credit: Eurasianet/Molly Corso

Comentarii Facebook


Știri recente