500 daruri de la Moș Crăciun pentru copiii din Parohia Pleașa. O nouă acţiune organizată de voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale

Moş Crăciun a oferit 500 de daruri vineri pentru copiii din Parohia Pleaşa, judeţul Prahova. Spectacolul de Crăciun a fost organizat de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, în parteneriat cu parohia.

În deschidere, corul parohial al Parohiei Pleașa, condus de Părintele paroh Marius Gheorghe, a susținut un mini-concert de colinde.

Au urmat apoi membrii Corului Cununița Muntenească, condus de profesorul Adela Dumitrache, de la Liceul de Artă Carmen Sylva și de la Colegiul Național I. L. Caragiale din Ploiești. Aceștia au interpretat colinde reprezentative pentru mai multe zone ale țării.

Mergem din casă în casă și mai ales prin biserici și Îl slăvim pe Dumnezeu, atât în perioada nașterii pruncului Iisus, cât și atunci când acesta este răstignit pe cruce. Mergem permanent și cântăm pentru că prin muzică oamenii înțeleg mult mai bine mesajele, a declarat profesorul Adela Dumitrache.

Un moment inedit a fost susținut de Ansamblul Mugur de fluier, condus de profesor Ionel Iordache. Aceștia au pus în scenă mai multe tradiții populare românești specifice acestei perioade, printre care capra și ursul.

În continuare, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au susținut un moment artistic ce a cuprins atât colinde, cât și cântece din repertoriul internațional specifice sărbătorilor de iarnă.

Dănuț Prună, coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a precizat că sunt angajaţi în numeroase acţiuni, sub coordonarea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Avem foarte multe acţiuni social-filantropice şi asta se întâmplă în special datorită Părintelui Ciprian Grădinaru care păstoreşte aceşti voluntari şi care a creat o catedrală vie, o catedrală care se plimbă în diverse oraşe, în diverse comune, sate şi care aduce bucurie foarte multă localnicilor prin activităţile pe care le desfăşoară, a declarat Dănuț Prună.

La final, toți copiii prezenți la spectacol au primit daruri din partea lui Moș Crăciun, daruri.

N-am fi reuşit să aducem bucurie fără sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. A fost o seară în care cu adevărat am simţit că Hristos Se naşte tainic în inimile noastre ale tuturor şi ne bucurăm că am putut să fim alături de copiii din parohia noastră prin oferirea a peste 500 de daruri, a evidenţiat Pr. paroh Marius Gheorghe.​​​​​​

Foto Credit: Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…