500 ani de la sfinţirea Catedralei din Curtea de Argeş. Lansare de carte dedicată evenimentului

Catedrala din Curtea de Argeş a împlinit recent cinci secole de la momentul sfinţirii. Ieri, cu patru zile înainte de cinstirea ctitorului lăcașului de cult, IPS Calinic a lansat o colecţie de volume.

Evenimentul s-a desfăşurat la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu din municipiul Pitești, în prezența unui public numeros format din oameni iubitori de cultură din județul Argeș, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În prelegerea sa, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a vorbit celor prezenți despre etapele restaurării Catedralei Arhiepiscopale din municipiul Curtea de Argeș desfășurate în timpul regelui Carol I, sub supravegherea arhitectului francez Andre Lecomte du Nouy.

Aniversarea a prilejuit apariția, la Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, a cinci  volume care cuprind informații prețioase legate de istoria ctitoriei argeșene din anul 1512 și până în prezent.

De asemenea, au fost lansate și alte cărți scrise de Părintele Episcop care cuprind sfaturi duhovnicești, medicale și material autobiografic, tipărite în limbile: română, franceză și engleză.

La final, cei prezenți au primit din partea Înaltpreasfinției Sale câte un exemplar din Sfântul Neagoe Vodă Basarab.

Corala Arhiepiscopiei, condusă de Pr. lect. univ. Dr. Gheorghe Neacșu, a prezentat un program muzical, acesta fiind o introducere pentru evenimentul care se va desfășura marți, 26 septembrie 2017, când argeșenii vor cinsti pe ctitorul Catedralei Arhiepiscopale și își vor aminti de momentul sfințirii acesteia în urmă cu 500 de ani.

Foto credit: eparhiaargesului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente