50 copii din Protoieria Vălenii de Munte au efectuat o excursie tematică cu prilejul Centenarului Marii Uniri 

La început de vacanță, 19 iunie 2018, un grup de aproximativ 50 de copii din cuprinsul Protoieriei Vălenii de Munte, implicați în cadrul Concursului «Unirea-Libertate şi Unitate», au plecat marţi într-o excursie tematică legată de Centenarul Marii Uniri.

„Protoieria a organizat excursia pentru toți copiii implicați în concurs, cu scopul de a cultiva în sufletul copiilor dragostea față de țară și de Biserică, iar în acelaşi timp de a-i educa pe copii în sensul respectării valorilor tradiționale și al afirmării propriei identități religioase, culturale și naționale”, a declarat Părintele Protoiereu Mihail Peneș.

Grupul de copiii a fost însoțit de părintele Rafael Tănase, ca reprezentant al LCOR-ului Vălenii de Munte, și de profesorii de religie implicați în concurs.

În prima zi copiii au vizitat mănăstirea Caraiman, Cetatea Râșnov, Castelul Bran. Ziua s-a încheiat prin vizitarea zonei de agrement şi  muzeul în aer liber Dino Parc, situat în apropiere de Cetatea Râşnov.

A doua zi copiii au avut posibilitatea de a participa la slujba Sfintei Liturghii, oficiată de Părintele Protoiereu Sorin Şerban în Biserica Sfinţii Trei Ierarhi din Prejmer.

După Sfânta Liturghie, excursia a avut și obiective culturale ca Prima Școală Românească – Șcheii Brașovului și Cetatea Medievală Țărănească din Prejmer.

Foto Credit: Protoieria Vălenii de Munte

Comentarii Facebook


Știri recente