5 decembrie 2017: Spectacolul cultural-artistic Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor

Sf. Nicolae în mijlocul copiilor

În Aula Magna Teoctist Patriarhul din cadrul Palatului Patriarhiei va avea loc marţi, 5 decembrie 2017, de la ora 17:00, Spectacolul cultural-artistic Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor.

Scopul spectacolului este de a promova sărbătorile religioase, de a cultiva dragostea față de sfinţi și de a educa elevii în sensul respectării valorilor tradiţionale şi a afirmării propriei identităţi religioase, culturale şi naţionale. De asemenea, se urmărește o motivare a elevilor talentați la muzică și poezie, contribuind astfel la dezvoltarea culturii naționale.

Spectacolul cultural-artistic Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor este dedicat elevilor de la clasele I până la clasa a VI-a inclusiv din unităţile de învăţământ bucureştene, cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani. Spectacolul se va desfăşura pe două secţiuni şi va cuprinde trei mini-concerte de colinde şi trei mini-scenete.

În perioada 13-20 noiembrie 2017, a avut loc o selecţie la nivelul Protopopiatelor Capitalei la care s-au înscris parohiile împreună cu una din şcolile de pe teritoriul lor canonic. La finalul selecţiei, au fost desemnate parohiile care vor reprezenta fiecare Protopopiat în parte la Spectacolul cultural-artistic Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor din ziua de marți, 5 decembrie 2017.

Spectacolul este organizat de Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Protopopiatele I-VI Capitală, Biserica Sfântul Elefterie Nou – Paraclis Patriarhal, Centrul de conferințe al Palatului Patriarhiei, Centrul de Presă Basilica și Asociația Studenților Teologi Ortodocși (A.S.T.O.).

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente