45 ani de la înfiinţarea Centrului de Comunicaţii din Sebeş. IPS Irineu a oficiat o slujbă de Te-Deum

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a oficiat în data de 26 septembrie 2017 o slujba de Te-Deum. Serviciul religios a fost săvârșit cu ocazia împlinirii a 45 de ani de la înfiinţarea Centrului 346 Comunicaţii R.M.N.C. din municipiul Sebeş.

La acest eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, personalităţi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, foşti şi actuali angajaţi ai unităţii militare, informează site-ul Eparhiei.

În alocuţiunea rostită, Arhiepiscopul Alba Iuliei a subliniat faptul că pentru români, de-a lungul istoriei, Armata a fost braţul înarmat al credinţei dreptmăritoare. Biserica şi Armata au reprezentat două scuturi complementare ale apărării tradiţiei şi spiritului românesc, pentru atingerea propăşirii în bine.

Centrul 346 Comunicaţii a fost înfiinţat în data de 1 octombrie 1972, prin ordinul ministrului Forţelor Armate, sub denumirea iniţială de Batalionul 346 Construcţii Linii Permanente.

În prezent, misiunea cadrelor militare din cadrul Centrului este de a asigura funcţionarea şi mentenanţa centrelor de comunicaţii din RTP/RMNC din zona de responsabilitate, dar şi instalarea de noi centre de comunicaţii şi informatică.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente