44 de copii, la Tabăra Educativă Sfântul Stelian

În perioada 17-24 august 2014 s-a desfășurat la Iași cea de a II-a ediție a Taberei Educative „Sfântul Stelian”. Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, fondatorul acestui proiect, a dorit să ofere o experiență memorabilă pentru 44 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani, înscriși în Programul Familia „Sfântul Stelian”, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Scopul taberei a fost prevenirea și combaterea abandonului școlar, prin dezvoltarea de metode de educație alternativă și vocațională. Printre obiectivele principale ale taberei enumerăm: oferirea unei alternative la mediul lor obișnuit de viață, implicarea în activități de dezvoltare personală, instruirea de bază privind curățenia și igiena personală, oferirea unor experiențe pozitive memorabile.

Întregul program de activități s-a desfășurat la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și la Parohia „Sfântul Haralambie” din Iași. Participanții au fost implicați în ateliere de lucru – teatru, lucru manual, comunicare și muzică – menite să le dezvolte anumite aptitudini și abilități. De asemenea, au fost organizate și diferite deplasări tematice: cunoașterea orașului Iași, Iașul cultural – vizite la muzeele ieșene, contemplarea naturii în parcurile din Iași.

Pro Vita Dorohoi a participat la tabără cu un număr de 21 de copii

În acest an, Pro Vita Dorohoi a participat la tabără cu un număr de 21 de copii din localitățile Ibănești, Fundu Herții, Bucecea, Maghera (Vârfu Câmpului), Strahova (Șendriceni), Hilișeu Crișan. Pentru că familiile din care acești copii provin sunt foarte numeroase și condițiile de trai, precum și situația financiară este una precară, tabăra a fost primită cu mare bucurie și entuziasm.

„Participarea noastră la această tabără nu ar fi fost posibilă dacă nu ar fi existat, ca de fiecare dată, oameni cu suflet mare, dispuși să ajute și să ofere bucurie. Astfel, părintele Daniel Corîu, paroh al Parohiei Ortodoxe Române „Sfântul Gheorghe” din Tokyo, Japonia, împreună cu credincioșii sfinției sale, au trimis o sumă de bani – 1.000 de lei și 100 de kilograme de haine. Primarul orașului Bucecea, Țîmpău Andron, împreună cu directoarea Liceului Tehnologic – Bucecea, Setnic Carolina, au pus la dispoziție microbuzul școlii pentru ca transportul să fie posibil. Bănuții din Japonia au acoperit cheltuielile combustibilului pentru cei 700 de kilometri, iar hăinuțele au fost împărțite pentru cele 6 familii cu ajutorul tinerilor voluntari din ATOR Bucecea”, ne-a declarat părintele Ioan Cojocariu, președintele ATOR Bucecea.

Biroul Pro Vita – Protopopiatul Dorohoi face parte din Departamentul Pro Vita Iași al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, iar misiunea este de a dezvolta activități în scopul Salvării, Protejării și Cultivării VIEȚII încă din primele secunde ale conceperii copilului. Mai multe informații puteți găsi pe www.provitadorohoi.ro sau pe pagina www.facebook.com/ProVitaDorohoi.

Comentarii Facebook


Știri recente