416 ani de la trecerea în veşnicie a lui Mihai Viteazul. PS Siluan s-a rugat pentru odihna sufletului marelui domnitor român

PS Siluan s-a rugat pentru odihna sufletului domnitorului Mihai Viteazul

Episcopul Ortodox Român al Ungariei a slujit în ziua Sfinţilor Martiri Brâncoveni la paraclisul Mănăstirii Mihai Vodă din Turda. În cadrul Liturghiei, Preasfinţitul Părinte Siluan s-a rugat pentru odihna sufletului domnitorului Mihai Viteazul care a realizat pentru prima dată Unirea Principatelor Române, informează Biroul de Presă al Eparhiei Ungariei.

Banul Craiovei şi-a aflat sfârșitul în 19 august 1601, la Turda, în aceste locuri, prin moarte năprasnică, fiind trădat de aliații săi.

La finalul Liturghiei, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan și-a exprimat bucuria de a putea sluji în această mănăstire, cinstind pe Sfinții Martiri Brâncoveni și comemorând, totodată, memoria voievodului Mihai Viteazul.

Ierarhul a felicitat obștea aşezământului monahal care duce mai departe frumoasa tradiție monahală românească, însușită de maici în cadrul istoricei Mănăstiri Govora, ctitoria Sfântul Constantin Brâncoveanu, dar și în cadrul aşezământului monahal de la Salva, din Arhiepiscopia Clujului, întemeiată în timpul arhipăstoririi Mitropolitului Bartolomeu Anania.

În data de 19 august 2017, la Mănăstirea Mihai Vodă va liturghisi Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului. Ierarhul va oficia, după Liturghie, o slujbă de pomenire a domnitorului Mihai Viteazul cu prilejul împlinirii a 416 ani de la trecerea sa la cele veşnice.

Comentarii Facebook


Știri recente