41 ani de activitate pastorală | PS Iustin a acordat Crucea Voievodală Maramureșeană parohului din Rozavlea

Preasfințitul Părinte Iustin a acordat duminică cea mai înaltă distincție a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, Crucea Voievodală Maramureşeană, preotului Grigore Andreica din Parohia Rozavlea-Centru.

Sfinția sa este slujitorul acestei comunități de 41 ani, și fost Protoiereu de Vișeu. În data de 15 octombrie 2017, Pr. Andreica a predat slujirea de paroh Preotului Vasile Cozma din același sat, Parohia Şesul Mănăstirii.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de clerici între care cei doi slujitori amintiți, Pr. Casian Filip, eclesiarhul Catedralei episcopale din Baia Mare, și Pr. Mihai Chira, actualul protoiereu al Vişeului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Reflectând asupra textului evanghelic ce redă Pilda Semănătorului (Matei cap. 13), Chiriarhul Maramureșului și Sătmarului a subliniat faptul că fiecare creștin are o misiune în planul de mântuire al lui Dumnezeu și trebuie să o împlinească:

Să avem încredere că seminţele care rodesc în inimile celor buni o să-i aducă şi pe ceilalţi, mai neglijenţi, mai puţin buni, la bunătatea, mila şi iubirea lui Dumnezeu. Că Dumnezeu este îndelung răbdător, lesne iertător, Atotblând, Atotmilostiv şi aşteaptă. El vrea ca toţi oamenii să se mântuiască şi la cunoştinţa adevărului să vină, a precizat Preasfinția Sa.

Rozavlea este satul natal al PS Iustin. Preasfinția Sa a arătat consătenilor locul unde stătea în biserică, a povestit despre preotul Ţiplea, de la care a învăţat multe lucruri folositoare, şi despre Pr. Grigore Andreica, pe care l-a îndemnat să scrie o carte despre păstorirea credincioşilor din Rozavlea.

Foto credit: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente