40 de zile de la trecerea la cele veșnice a Patriarhului Alexei al II-lea al Moscovei

Ieri, 13 ianuarie a.c., în toate bisericile aparținând Patriarhiei Moscovei din cuprinsul Rusiei și din străinătate a fost săvârșită slujba parastasului la împlinirea celor 40 de zile de la mutarea la Domnul a Preafericitului Părinte Alexei al II-lea, Patriarhul Moscovei.

În catedrala cu hramul „Botezul Domnului” din Elohovo, unde a fost înmormântat fostul patriarh, a fost săvârșită Sfânta Liturghie urmată de slujba parastasului, avându-l ca protos pe Înaltpreasfințitul Părinte Chiril, Locțiitor al Tronului Patriarhal al Bisericii Ortodoxe Ruse și Mitropolit de Smolensk și Kaliningrad.

Menționăm faptul că la slujba parastasului au participat inclusiv președintele Rusiei, dl. Dimitri Medvedev, ca și dl. Vladimir Putin, primul-ministru al Rusiei, care au fost întâmpinați la intrarea în catedrală de către Înaltpreasfințitul Părinte Chiril. Vizibil emoționați de personalitatea fostului patriarh al Moscovei, cei doi demnitari au depus câte un buchet de flori albe pe mormântul acestuia, prilej cu care au avut câteva momente de reculegere.

Pe data de 27-28 ianuarie, odată cu convocarea întregii ierarhii a Bisericii Ortodoxe a Rusiei, Patriarhia Moscovei va alege succesorul patriarhului Alexei al II-lea.

Sursa: mospat.ru

Comentarii Facebook


Știri recente