4-6 decembrie 2017: Conferinţă despre persecuţia creştinilor din Ţara Sfântă şi Orientul Mijlociu, la Washington

Conferinţă SUA

Persecuţia creştinilor în Ţara Sfântă şi în Orientul Mijlociu: consecinţe şi soluţii este tema conferinţei organizată de Ordinul Sfântul Andrei, Arhonţii Patriarhiei Ecumenice în America, în perioada 4-6 decembrie 2017. Evenimentul organizat la Washington se bucură de binecuvântarea Arhiepiscopului Dimitrie al Americii (Patriarhia Ecumenică), informează site-ul oficial al Ordinului Sfântului Andrei.

Aceasta este a treia conferinţă organizată de Arhonii Patriarhiei Ecumenice. Prima a avut loc în noiembrie 2010 la Bruxelles, iar cea de-a doua în decembrie 2013, la Berlin.

Mike Pence, Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americi, şi politicienii: Paul Rayan, Bob Corker şi Ed Royace sunt printre invitaţii de marcă ai evenimentului.

Tema conferinţei este una foarte actuală în contextul evenimentelor desfăşurate în Orientul Mijlociu şi în Ţara Sfântă. Un raport recent realizat de Asociaţia pontificală Aid to the Church In Need trage un semnal de alarmă şi avertizează că, în prezent, persecuţiile împotriva creştinilor sunt mai grave decât în orice moment al istoriei, iar comunităţile de creştini din anumite regiuni se află în faţa pericolului de a fi exterminate (detalii aici).

La începutul anului 2017 organizația Open Doors USA a publicat lista celor 50 de țări în care creștinii au fost persecutați pentru credința lor în anul 2016.  Organizaţia a raportat 21 de țări în care minoritatea creștină este persecutată în proporție de 100%. Astfel, aproximativ 215 milioane de creștini au avut de suferit pentru convingerea lor religioasă anul trecut (detalii aici).


Arhonţii Patriarhiei Ecumenice reprezintă un grup de personalități laice implicate în reprezentarea și propagarea misiunii spirituale și culturale specifice Patriarhiei de Constantinopol.

Foto credit: Ordinul Sfântul Andrei

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…