36 de cântăreţi din Arhiepiscopia Sucevei au absolvit un program de formare. „Este nevoie de perfecţionare continuă”

36 de candidați din 44 înscriși au finalizat Programul de formare – Curs de cântăreți bisericești, organizat de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. Evaluarea competenţelor şi momentul festiv a avut loc sâmbătă, 17 aprilie, la Seminarul Teologic din Suceava.

Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul a evidenţiat, în cuvântul de la liturghie, importanța cântăreților bisericești pentru cultul și pentru misiunea Bisericii de astăzi și nevoia de perfecționare continuă a clerului pentru a răspunde mereu actual nevoilor și preocupărilor diferitelor categorii de persoane care alcătuiesc Trupul mistic al lui Hristos, adică Biserica.

Programul de formare s-a desfășurat pe durata a cinci luni de zile (decembrie 2020 – aprilie 2021), însumând 48 de ore, din care 24 de ore au fost dedicate Modulului Elemente de muzică psaltică, iar 24 de ore Modulului Elemente de liturgică și tipic bisericesc, informează eparhia.

Pe lângă aceste două module, cursanții au beneficiat de un curs de comunicare, susţinut de dna prof. Ceredeev Daniela – Luminița, inspector școlar pentru religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Comentarii Facebook


Știri recente