350 copii din București beneficiari ai ediției de azi a Campaniei de Prevenție și Educație pentru Sănătate

A 23-a ediție a Campaniei de Prevenție și Educație pentru Sănătate s-a desfășurat astăzi, 8 iunie 2017. Evenimentul s-a adresat unui număr de 350 copii ai Școlii Gimnaziale Nr. 124 din București.

La acțiune a participat o echipă de voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, dintre care și un medic specialist stomatolog, un medic specialist psihiatrie pediatrică, un tehnician nutriționist și un asistent medical. În cadrul campaniei copiii au fost învățați atât noțiuni de sănătate dentară, igienă generală, cât și comportamentul pe care trebuie să-l aibă pentru a evita situațiile conflictuale.

Negoiţă lulian, directorul Școlii Gimnaziale nr.124, a transmis că această campanie este o activitate utilă și plăcută, binevenită, în completarea educaţiei igienico-sanitare. Prezentarea și exemplele practice au fost apreciate de copii și cadrele didactice. Sperăm într-o colaborare la fel de fructuoasă și pe viitor.

Unul dintre voluntari, Dr. Claudia Buduna – medic specialist stomatologie generală, a subliniat: Conform statisticilor, în România consumul de pastă de dinți este relativ scăzut astfel că scopul campaniei este de a promova un periaj dentar corect. Copiii au fost învățați care sunt tehnicile de periaj corespunzătoare, precum și necesitatea utilizării mijloacelor auxiliare periajului, de tipul utilizării aței dentare, apei de gură și dușului bucal în ideea reducerii incidenței cariilor dentare.

Mai departe, Dr. Tocaci Georgiana-Alina, medic specialist Psihiatrie Pediatrică, a explicat că astăzi le-a vorbit unor elevi aflați în două categorii de vârstă: clasele 0-IV și clasele V-VIII.

Mesajele au fost diferite, astfel că celor mici le-am transmis printr-o poveste despre emoții, timpul pe care îl petrecem la televizor, managementul furiei și am căutat împreună soluții la cum sa acționăm când suntem furioși. Cu cei mari am abordat o problemă din ce în ce mai frecventă: bullying-ul (cauze, consecințe, cum acționăm în astfel de cazuri). A doua temă tratată a fost despre cum să ne protejăm în mediul virtual. Copiii au fost receptivi, interesați și captivați de fiecare subiect în parte.

Ultima mărturie pe marginea evenimentului de astăzi îi aparține voluntarului Dănuț Prună care și-a manifestat bucuria participării la această ediție.

Țin să precizez că deși noi eram pregătiți să ne adresăm unui număr de 200 copii, au fost prezenți 350 copii, lucru ce ne-a adus o bucurie imensă, depășind, până în acest moment, cifra de 5000 beneficiari ai Campaniei de Prevenție și Educație pentru Sănătate.

Următoarea campanie se va desfășura mâine, 9 iunie 2017, în localitatea Teliu, județul Brașov.

Comentarii Facebook


Știri recente