35 de sirieni, pelerini în „Grădina Maicii Domnului”

35 de sirieni au efectuat timp de 10 zile un pelerinaj în România. În ultima zi au asistat la Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală şi au vizitat Palatul Patriarhiei.

Pelerinii însoţiţi de Episcopul Qais Sadiq de Erzurum – Patriarhia Antiohiei şi de protopopul de Latakya, pr. Spiridon Faiath, au fost primiţi marţi, 24 septembrie, în sala Europa Cristiana de Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal.

Preasfinţia Sa a urat pelerinilor un „călduros Bun venit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel” şi a vorbit despre bunele legături dintre cele două popoare.

„Relaţiile dintre sfintele noastre Biserici sunt marcate de o puternică dragoste şi cooperare. De aceea, socotim că pelerinajul pe care l-aţi făcut în România este un pelerinaj de prietenie, de confirmare a unităţii Ortodoxiei şi de manifestare a dragostei şi a compasiunii dintre popoarele noastre”.

Ierarhul a evidenţiat greutăţile prin care a trecut Biserica Antiohiei.

„Ţara, poporul, Biserica dumneavoastră sunt martire. Aţi trecut prin suferinţe greu de descris, noi ne-am rugatat necontenit să ieşiţi cu bine din aceste încercări. Vă dorim ca Dumnezeu să aducă pacea deplină peste ţara dumneavoastră ca să o puteţi reconstrui frumoasă cum a fost şi mai mult decât atât”.

Episcopul vicar patriarhal a amintit de ultima întâlnirea dintre Patriarhul Daniel şi Patriarhul Ioan al Antiohiei şi a salutat prezenţa tinerilor din Biserica Antiohiei la ediţiile ITO.

„Aceste legături şi acţiuni consolidează credinţa, ne ajută să învăţăm unii de la alţii lucruri frumoase, să simţim că suntem aceeaşi familie de credinţă care ne străduim să trăim drept după poruncile lui Dumnezeu”.

Protopotul de Latakya a vorbit despre suferinţele prin care trece poporul sirian şi a făcut referire la greutăţile cu care s-a confruntat poporul român în timpul regimului comunist.

„Noi am venit să vedem şi să descoperim că după necazuri şi răstignire este şi înviere ca să o prezentăm şi credincioşilor din Siria”, a spus părintele Ppiridon despre pelerinajul în România.

Pelerinajul intitulat România, Grădina Maicii Domnului a inclus mai multe mănăstiri de pe Valea Prahovei, din Moldova, Bucovina şi câteva obiective religioase din capitală.

Foto credit: Palatul Patriarhiei

Comentarii Facebook


Știri recente