35 de copii au participat la „Întâlnirea de Vară a copiilor din familiile numeroase” – Iaşi

35 de copii din cadrul Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii – Sfântul Stelian  Iaşi, au participat în perioada 16 – 21 august 2016 la Întâlnirea de Vară a copiilor din familiile numeroase. În susţinerea s-au alăturat mai multe parohii, persoane fizice, ONG-uri și mănăstiri, notează site-ul Doxologia.

Ţin  să mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat și cred că aceste zile au reprezentat și un frumos prilej de a exersa un mod de conlucrare și solidaritate pentru beneficiul acestor 35 de copii minunați, a declarat Sorina Hîngănescu, referent al Departamentului Pro Vita și director al Întâlnirii de Vară 2016.

Participanții au lucrat timp de șapte zile cu un număr de 10 voluntari ai Departamentului Pro Vita, atât în cadrul atelierelor de lucru (comunicare, creație artistică, muzică și realizare de cruciulițe textile) cât și în cadrul experiențelor inedite pe care participanții le-au trăit (excursii, seri de film, vizite culturale și turistice în Iași).

Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii – Sfântul Stelian este un proiect al Departamentului Pro Vita prin care sunt susținute și promovate 110 familii cu opt și peste opt copii din Arhiepiscopia Iașilor. Principalele forme de ajutor oferite sunt: burse de studii lunare pentru copiii care au rezultate bune la învățătură și sunt dornici să-și continue parcursul educațional, organizarea Întâlnirilor de Vară, pachete umanitare oferite cu ocazia sărbătorilor Nașterii și Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ajutor medical și sprijin în funcție de necesitățile urgente ale fiecărei familii.

Comentarii Facebook


Știri recente