34 de copii în tabăra „Bucuria Cunoaşterii”

Cu binecuvantarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, la centrul de Agrement de la Poieni Strâmbu, s-a desfășurat cea dea III-a ediție a Taberei „Bucuria Cunoasterii”, informează Răzvan Fibișan de la Biroul de Presa al Arhiepiscopiei Timișoarei. La această tabără au participat 34 de copii cu vârste între 9 și 20 de ani, sub atenta supraveghere a părintelui Cosmin Chiroiu de la Parohia Iosifalău și a învățătoarei Mihaela Chiroiu de la Școala Primară Iosifalau.

Ediția a III-a a taberei s-a desfăsurat prin colaborarea dintre Biserica Ortodoxă Română Iosifalău și Școala Gimnazială Topolovățu Mare, în urma protocolului semnat între acestea, prin colaborarea cu Direcția de Tineret și Sport a Județului Timiș și Primăria Topolovățu Mare.

Ca și taberele anterioare, principalul scop al acestei tabere este acela de a ne cunoaște mai bine între noi, de a socializa mai bine, de a reuși să îndepărtăm dintre noi individualismul care ne acaparează și, nu în ultimul rând, distanțarea și ruperea de accesul la tehnologie (telefonie, internet), pentru că în centrul de agrement nu există posibilitatea de a accesa aceste servicii și astfel copiii au trebuit sa aibă o mai puternică relaționare între ei, indiferent de vârstele pe care le au. Totodată, copiii au învățat să se gospodărească singuri, să așeze masa și să servească felurile de mâncare, să facă curățenie și să respecte normele de igienă și de bună purtare. În altă ordine de idei, putem spune că am reușit să realizăm o mai bună cunoaștere între generații, a precizat părintele Cosmin Chiroiu.

La tabăra din acest an au participat membri grupului „Adormirea Maicii Domnului” ai Bisericii din Iosifalău, premianții claselor V-VIII de la Școala Gimnazială Topolovățu Mare, copii de la Casa de copii de tip familial „Sfânta Anastasia” din Topolovățu Mare și trei copii recomandați de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș.

Deși în acest an perioada a fost mai scurtă ca anul precedent, împreună am reușit să facem diferite acțiuni sportive, culturale, duhovnicești, drumeții și chiar culinare în care am implicat pe toți cei prezenți, iar rezultatul a fostul unul foarte bun, încât copiii au reușit să acumuleze noi informații dobândite și prin discuțiile pe care aceștia le-au avut cu părintele Ionel Cotocea, din Parohia Poieni, a mai menționat părintele Cosmin Chiroiu.

Tabăra „Bucuria Cunoasterii” a primit sprijin financiar prin prin agenda culturală a Consiliului Județean Timiș și a Primariei Topolovățu Mare. Un aport important au avut și primăriile din Belinț și Recaș care, în colaborare cu Primăria Topolovățu Mare, au asigurat mijloacele de transport.

 

Comentarii Facebook


Știri recente