330 de tineri, în tabără la Nemțișor

În perioada 25-28 iulie 2013, Arhiepiscopia Iașilor va organiza la Nemțișor ce-a IV-a ediție a Adunării Tinerilor Creștini Ortodocși din Mitropolia Moldovei și Bucovinei. În fiecare zi a taberei se va sluji Sfânta Liturghie, care va fi urmată de sesiuni de lucru pe grupe, iar programul manifestării va cuprinde pelerinaje, activități sportive și conferințe.

La Nemțișor, aflat în vecinătatea Mănăstirii Neamț și a Schitului Icoana Nouă, va avea loc începând din această seară cea de-a patra ediție a Adunării Tinerilor Creștini Ortodocși din Mitropolia Moldovei și Bucovinei. La această tabără, organizată de Arhiepiscopia Iașilor în acest an sub genericul „Spovedania, un leac uitat”, vor participa 330 de tineri din județele Moldovei, dar și din Constanța, Basarabia, Ucraina, Belgia, Franța și Portugalia . În fiecare zi se va sluji Sfânta Liturghie, care va fi urmată de sesiuni de lucru pe grupe. Programul va cuprinde pelerinaje, activități sportive și conferințe. Tabăra se va încheia duminică, 29 iulie, după concluziile întâlnirii în plen.

Mai multe detalii despre una dintre cele mai frumoase manifestări anuale ale Arhiepiscopiei Iașilor dedicată tinerilor, a oferit părintele protosinghel Nicodim Petre, coordonatorul Compartimentului asociații de tineret din cadrul Sectorului de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor :”Cel mai important lucru în această tabără este prezența participanților la Sfânta Liturghie, care va fi săvârșită în fiecare dimineață. Pe de altă parte, unul din gândurile organizatorilor este acela de a atașa pe tineri de parohia de care aparțin, prin seminariile și întâlnirile ce vor avea loc, cât și prin efectuarea unor pelerinaje. Ne dorim ca experiența și învățătura pe care tinerii o dobândesc în tabără, să o continue, alături de preoți, și în parohiile lor. Un alt lucru foarte important va fi lucrul pe 20 de ateliere, fiecare având 16 tineri, unde se va dialoga, în principal, despre tema adunării din acest an. Tinerii, în grupe de câte 4, vor răspunde la niște întrebări legate de spovedanie: dacă au simțit în viața lor că spovedania i-a ajutat, dacă ei consideră că spovedania este un risc, dacă s-au spovedit vreodată numai de formă, dacă această spovedanie de formă i-a ajutat în vreun fel, precum și alte lucruri interesante și de actualitate. Am ales tema spovedaniei pentru acest an, întrucât societatea românească are nevoie de vindecare, iar vindecarea vine în primul rând prin spovedanie”.

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, se va afla în mijlocul tinerilor de la Nemțișor de sâmbătă seara, iar duminică va săvârși Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat în incinta taberei, alături de un sobor de preoți și diaconi, potrivit Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. La tabăra de la Nemțișor va fi prezent în acest an și pr. dr. Ioan Săucă, directorul Institutului Ecumenic din Bossey.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente