3000 de pelerini i-au comemorat pe eroii bănățeni pe Muntele Mic

Episcopia Caransebeșului a organizat de Înălțarea Sfintei Cruci cel de-al 14-lea pelerinaj la Crucea monument de pe Muntele Mic, dedicat eroilor bănățeni.

Patru ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române au participat la evenimentul desfășurat la peste 1600 de metri altitudine: Episcopul Lucian al Caransebeșului, Episcopul Nicodim al Severinului și Strehaiei, Episcopul Siluan al Ungariei și Episcop vicar Emilian Crișanul al Arhiepiscopiei Aradului.

După procesiunea până la Monumentul Eroilor Bănățeni, a fost oficiată Sfânta Liturghie la care au participat 3000 de pelerini, printre care numeroși tineri, informează Episcopia Caransebeșului.

A urmat slujba parastasului pentru eroii bănățeni și ctitorii Crucii monument construită în 1936.

Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” din Timișoara a prezentat un ceremonial militar dedicat Centenarului Bănățean – 100 de ani de la intrarea administrației românești în Banat.

„Cu toții astăzi am fost într-o obște duhovnicească, într-un duh și o simțire, pentru că am avut parte de o trăire frumoasă pe acest munte sfânt al Banatului, atât la Sfânta Liturghie, cât și la manifestarea patriotică, militară, care ne-a adus aminte că trebuie să fim și să rămânem toată viața buni români, dar și buni creștini”, a declarat Preasfințitul Părinte Lucian.

Credincioșii prezenți au avut prilejul de a cinsti icoana Maicii Domnului – Trihirussa și moaștele Sfântului Simeon Stâlpnicul de pe Muntele Minunat aduse de o delegație de la Mănăstirea Neamț condusă de părintele stareț Benedict Sauciuc.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Satul românesc omagiat la Patriarhie

Satul românesc este omagiat zilele acestea la Catedrala Patriarhală prin veşmintele folosite în cultul divin public. Începând cu această duminică până joia viitoare slujitorii Catedralei Patriarhale vor purta la slujbe un set de veşminte cu…