3000 de pelerini i-au comemorat pe eroii bănățeni pe Muntele Mic

Episcopia Caransebeșului a organizat de Înălțarea Sfintei Cruci cel de-al 14-lea pelerinaj la Crucea monument de pe Muntele Mic, dedicat eroilor bănățeni.

Patru ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române au participat la evenimentul desfășurat la peste 1600 de metri altitudine: Episcopul Lucian al Caransebeșului, Episcopul Nicodim al Severinului și Strehaiei, Episcopul Siluan al Ungariei și Episcop vicar Emilian Crișanul al Arhiepiscopiei Aradului.

După procesiunea până la Monumentul Eroilor Bănățeni, a fost oficiată Sfânta Liturghie la care au participat 3000 de pelerini, printre care numeroși tineri, informează Episcopia Caransebeșului.

A urmat slujba parastasului pentru eroii bănățeni și ctitorii Crucii monument construită în 1936.

Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” din Timișoara a prezentat un ceremonial militar dedicat Centenarului Bănățean – 100 de ani de la intrarea administrației românești în Banat.

„Cu toții astăzi am fost într-o obște duhovnicească, într-un duh și o simțire, pentru că am avut parte de o trăire frumoasă pe acest munte sfânt al Banatului, atât la Sfânta Liturghie, cât și la manifestarea patriotică, militară, care ne-a adus aminte că trebuie să fim și să rămânem toată viața buni români, dar și buni creștini”, a declarat Preasfințitul Părinte Lucian.

Credincioșii prezenți au avut prilejul de a cinsti icoana Maicii Domnului – Trihirussa și moaștele Sfântului Simeon Stâlpnicul de pe Muntele Minunat aduse de o delegație de la Mănăstirea Neamț condusă de părintele stareț Benedict Sauciuc.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente