30 de tineri participă la școala de vară „Credința altfel” din Episcopia Caransebeșului

Treizeci de tineri cu vârste între 14 și 22 de ani din cuprinsul eparhiei Caransebeșului participă în perioada 5-11 august 2018 la tabăra „Credința altfel” organizată în localitatea Vărădia.
Cea de a șasea ediție a Școlii de vară „Credința altfel” se desfășoară la centrul de agrement „Arcidava” de la Vărădia, informează site-ul oficial al eparhiei.

Participanții sunt membri ai ATOR Banatul de Munte, dar și ai centrelor de tineret din eparhie.

Părintele Mihai Ciucur, coordonatorul proiectului, a precizat că „în acest an oferta școlii de vară este una extrem de generoasă, activitățile propuse fiind foarte diverse și apreciate de participanți”.

„În primul rând avem în vedere latura duhovnicească a formării tinerilor, astfel că participarea la Sfânta Liturghie, la Paraclisul Maicii Domnului, precum și la celelalte slujbe ocupă un loc important în programul școlii de vară, având în vedere și perioada de post în care ne găsim”, a subliniat părintele coordonator.

Tinerii vor participa și la numeroase ateliere de lucru, în cadrul cărora vor dezbate teme de interes și actualitate pentru generația lor.

Vor fi abordate teme precum: rolul și locul tinerilor în viața Bisericii, probleme cu care se confruntă tinerii – dependența de pornografie, de tehnologie sau de droguri, precum și provocări ale lumii contemporane la adresa tinerilor care doresc să-și trăiască viața după voia lui Dumnezeu.

De asemenea, pe parcursul taberei, în mijlocul tinerilor vor sosi invitați din diverse domenii de activitate care vor prezenta teme de interes pentru ei și vor purta discuții libere cu aceștia.

Programul taberei cuprinde și o întâlnire a tinerilor cu Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care este așteptat să sosească în ziua de 9 august 2018.

Tema ediției din acest an a Școlii de vară „Credința altfel” este „Uniți în rugăciune”.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente