30-31 octombrie: Simpozionul profesorilor universitari ortodocşi de catehetică şi omiletică din România, la Timişoara

Simpozion-Predicatori-

Simpozionul profesorilor universitari ortodocşi de catehetică şi omiletică din România se va întruni la Timişoara spre sfârşitul lunii octombrie, informează site-ul oficial al Mitropoliei Banatului. Evenimentul va avea loc la Centrul eparhial şi va fi organizat de Eparhie în colaborare cu Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din municipiu.


Proclamarea oficială a Anului omagial şi comemorativ 2017 în Patriarhia Română


În contextul anului omagial şi comemorativ 2017, tema aleasă pentru această ediție a simpozionului este: Predicatori şi cateheţi români, mărturisitori în timpul regimului comunist. Receptarea misiunii lor în actualitate. Actul lor jertfelnic reprezintă dovada supremă a iubirii față de Hristos și față de semeni.

Acest eveniment se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Timis, fiind cuprins pe agenda culturală 2017, sesiunea a II-a.


În anul în care se împlinesc 70 de ani de la înființarea Mitropoliei Banatului (1947), întrunirea reprezintă şi un act de cinstire adus acelora care au contribuit la păstrarea vie a Cuvântului lui Dumnezeu și a fiinţei neamului nostru românesc.

Comentarii Facebook


Știri recente