3.000 credincioşi prezenți la procesiunea cu „Icoana Maicii Domnului cu Pruncul de mână“ la Călărași

Peste 3.000 de credincioşi din municipiu Călărași au întâmpinat vineri, 2 septembrie 2016, Icoana Maicii Domnului cu Pruncul de mână de la Mănăstirea Sihăstria Voronei. Procesiunea a fost condusă de Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, notează site-ul oficial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

După primirea icoanei, toţi cei prezenţi au pornit într-o procesiune spre Biserica Sfinţii Împărați Constantin și Elena – Volna din Călărași, unde a fost oficiată slujba de Te Deum, în prezența  a mii de credincioși și autorități locale și județene.

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul de mână de la Mănăstirea Sihăstria Voronei a fost depusă într-un baldachin, în curtea bisericii, spre închinare. Credincioșii prezenți vor avea ocazia să se închine și la o părticică din moaştele Sfântului Nectarie de la Eghina.

În cuvântul rostit, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a mulțumit Înaltpreasfințitului  Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, pentru darul spiritual făcut credincioșilor din Protopopiatul Călărași. De asemenea, Preasfinția Sa rostit un cuvânt de binecuvântare cu ocazia Noului An Bisericesc.

După cuvântul ierarhului, a urmat slujba privegherii în Biserica Sfinții Împărați-Volna. Duminică ierarhul va oficia Sfânta Liturghie.

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul de mână de la Mănăstirea Sihăstria Voronei va rămâne la Biserica Sfinţii Împărați Constantin și Elena – Volna din Călărași până duminică, 4 septembrie 2016, ora 13:00.

Comentarii Facebook


Știri recente