29 aprilie – Ziua Veteranilor de Război

În 29 aprilie este celebrată anual Ziua Veteranilor de Război, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007, potrivit Agerpres.

În toate garnizoanele din ţară au loc cu această ocazie ceremonii militare şi religioase la monumentele dedicate eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial, adunări solemne ale asociaţiilor de veterani de război, spectacole şi activităţi de îngrijire a monumentelor şi cimitirelor eroilor.

În Capitală, la Monumentul Eroilor Patriei din faţa Universităţii Naţionale de Apărare, a avut loc o ceremonie în cadrul căreia au fost depuse coroane de flori.

Acţiunile dedicate Zilei Veteranilor de Război includ şi transmiterea în direct, în seara zilei de joi, pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale, a Deniei celor 12 Evanghelii de la Biserica Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

În contextul aniversării, Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, cu sprijinul cadrelor militare din judeţele Alba, Mureş şi Vâlcea şi al voluntarilor, membri ai asociaţiilor şi fundaţiilor neguvernamentale de profil, desfăşoară, în lunile aprilie şi mai, activităţi de îngrijire a unor morminte şi opere comemorative ale eroilor şi veteranilor de război.

Distribuirea pachetelor către veteranii de război, în cadrul acţiunii organizate împreună cu Asociaţia „Alături de Eroi”, se va desfăşura până vineri.

Campania „Alături de veterani”, inițiată în parteneriat cu Asociația „Alături de eroi”, împreună cu mediul de afaceri și societatea civilă, se desfăşoară de câteva zile şi include o acțiune de distribuire a unor pachete cadou cu ocazia Sărbătorilor de Paște pentru toți cei 2.610 veterani de război de pe teritoriul României, precum și pentru cei opt din Republica Moldova.

Foto credit: Facebook / Ministerul Apărării Naţionale


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente