27 de ani de educație creștin-ortodoxă: A fost sfințită capela Liceului Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”

Părintele Florin Nectarie Busuioc, protopopul Sectorului 3 al Capitalei, a sfințit lunea trecută Capela Liceului Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din București. În luna noiembrie, instituția sărbătorește 27 de ani de activitate educațională creștină întemeiată pe experiența și devotamentul profesoarei al cărei nume îl poartă.

La slujba de sfințire, protopopul Sectorului 3 l-a avut alături pe Părintele Alin Hotcoleanu, parohul Parohiei Negustori din Capitală, care desfășoară în mod constant activități spirituale și educaționale cu copiii liceului.

„Este minunat să împletim ora de Religie cu un loc de taină, în care copilul să pună în practică tot ce a învățat la ora de Religie”, a spus părintele protopop.

„Credința noastră ne face să ne ancorăm viața, în cele mai sensibile aspecte ale ei, în Dumnezeu și să știm că El face parte din viața noastră și că noi facem parte din viața lui Dumnezeu. Dacă înțelegem lucrul acesta, viața noastră poate fi una luminoasă și luminată de harul Duhului Sfânt.”

Părintele Florin Nectarie Busuioc a evocat începuturile liceului în noul sediu din Strada Zborului, unde inițial nu era decât o clădire dezafectată. Pe aceasta, profesoara Monica Șerbănescu, fondatoarea și directoarea instituției, a transformat-o într-un liceu de elită, deschis începând din 2016.

Activități educaționale în aer liber. Foto: Facebook / Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”

Începuturile școlii datează însă din anii 1990, când în cadrul ei a predat profesoara Anastasia Popescu („Mama Sica”), cea care a reușit introducerea studiului Religiei în școlile românești după 1990.

Capela a fost amenajată la demisolul liceului (sediul din Str. Zborului) și adăpostește, printre altele, o icoană a Maicii Domnului dăruită de Părintele Patriarh Daniel în urmă cu doi ani, o icoană a Sfinților Arhangheli dăruită de pictorița Elena Muraru, și o Evanghelie oferită de Părintele Florin Nectarie Busuioc.

Protopopul și-a exprimat convingerea că icoana dăruită de părintele patriarh va fi „ascultătoare a rugăciunilor” și că Maica Domnului va duce mai departe școala pe care fondatoarea Monica Șerbănescu și profesoara Anastasia Popescu au întemeiat-o pe iubirea lor.

Activități sportive în curtea școlii. Foto: Facebook / Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”

„Capela este legată de activitățile școlii și este un proiect în dezvoltare”, a explicat directoarea Mona Șerbănescu pentru Basilica.ro.

„Elevii vor face în capelă orele de Religie, lecțiile de cor, repetițiile pentru colinde, rugăciunea și orele de lectură. Este binevenit un astfel de spațiu în care copiii stau înconjurați de icoane.”

În această lună, la Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din Capitală se desfășoară Zilele Educației Creștin-Ortodoxe, serie de evenimente aniversare organizate în amintirea profesoarei Anastasia Popescu, prima profesoară de Religie a instituției.

Adriana Ene cu elevii liceului, la atelierul de „Povești cu îngeri”. Foto: Facebook / Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”

Lunea trecută, înainte de sfințirea capelei, Adriana Ene de la Trinitas TV a desfășurat cu elevii un atelier de „Povești cu îngeri”.

Luni, 15 noiembrie, a început seria de 10 formări continue în domeniul pedagogic, pentru profesorii liceului. Iar în 22 noiembrie va fi lansată o nouă ediție a cărții „Mama Sica: Cum să-i învățăm pe copii Religia”. Programul complet al manifestărilor poate fi consultat aici.

Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” a crescut din activitatea educațională creștină organizată după principiile profesoarei Anastasia Popescu și desfășurată la Grădinițele Arc-en Ciel. Acolo a predat Mama Sica începând din 1994.

Astăzi, Grădinițele Arc-en-Ciel și Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” își desfășoară activitatea în sectoarele 1 și 2 ale Capitalei: Clase primare, gimnaziale și liceale în Str. Zborului nr. 7-9 și Clase primare și gimnaziale în Bd. Ficusului nr. 38A.

Foto credit: Facebook / Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”

Comentarii Facebook


Știri recente