25 martie 2016: Patriarhul Justinian va fi comemorat la Mănăstirea Radu Vodă

Comemorare Patriarhul Justinian - Radu Vodă jpg

La împlinirea a 40 ani de la trecerea la cele veşnice, Patriarhul Justinian Marina va fi comemorat la Mănăstirea Radu Vodă.

Acest înţelept apărător al Ortodoxiei în timpul comunismului, după cum l-a numit Patriarhul Daniel, va fi pomenit sâmbătă, 25 martie 2017, în cadrul vechiului aşezământ monahal care adăposteşte şi mormântul său.

Cel de-al treilea Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române s-a născut la data de 22 februarie 1901, în localitatea Suești, județul Vâlcea. A urmat studiile la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București și a fost un timp preot de parohie.

Rămas văduv, în anul 1945 a fost hirotonit Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. Doi ani mai târziu a fost ales Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Sucevei, iar la 06 iunie 1948 a fost înscăunat ca Arhiepiscop al Bucureștilor, Mitropolit al Ungrovlahiei și Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. A trecut la cele veșnice în 26 martie 1977.

Mormântul său se află, conform testamentului pe care l-a lăsat, în biserica Mănăstirii bucureștene Radu Vodă.

Foto credit: Basilica.ro

116 ani de la nașterea Patriarhului Justinian Marina – Basilica.ro

Acum 116 ani, în data de 22 februarie, s-a născut vrednicul de pomenire Patriarhul Justinian Marina, în satul Suiești din județul Vâlcea. Al treilea Patriarh al României a avut o activitate importantă în apărarea și afirmarea ortodoxiei românești în vremuri grele. Anul 2017 a fost declarat Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al Apărătorilor Ortodoxiei în…

Comentarii Facebook


Știri recente