25 de ani de la reactivarea Episcopiei Maramureșului și Sătmarului

S-au împlinit sâmbătă, 12 septembrie 2015, douăzeci şi cinci de ani de la reactivarea Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, prilej cu care la Satu Mare a avut loc şedinţa Adunării Eparhiale. În deschiderea lucrărilor, Presfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereul Vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului a oficiat Slujba Sfintei Liturghii în catedrala Adormirea Maicii Domnului, după cum aflăm de la Radio Renaşterea.

La eveniment au fost prezenți și membrii ai Adunarii Eparhiale din mandatele 1990-2014, din județul Satu Mare. În cadrul întrunirii, Preasfinția Sa a dăruit distincția Crucea Voievodală Maramureșeană pentru laici domnului Cornel Moraru, fost prefect de Satu Mare și membru al Adunarii Eparhiale în mandatul 1994-1998, precum şi domnului Valentin Heres, membru al Adunării Epariale în mandatul 2002-2006. Preasfintia Sa a oferit și alte distincții unor oameni care au sprijinit Biserica.

De asemenea, două instituții culturale importante din Satu Mare, Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniu, reprezentată de George Vulturescu și Filarmonica Dinu Lipatti, reprezentată de Rudolf Fatyol au primit Gramata Episcopală și Placheta Aniversară, după cum a precizat părintele Gavril Vasile Baban, inspector eparhial pentru catehizare – Episcopia Maramureşului şi Sătmarului.

Totodată, reprezentanții presei sătmărene și toți membrii Adunării Eparhiale au primit de la Preasfinția Sa Placheta aniversară și revista lansată cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la reactivarea Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…