24-27 august | „Pater et Filius” va fi tema Colcviilor de la Mănăstirea Putna (Program)

Cea de-a XI-a ediție a Colocviului de la Putna, organizat de Fundația Credință și Creație – Maica Benedicta, se va desfășura în perioada 24-27 august 2017 și va avea tema: „Pater et Filius. Continuitate în cultura română și europeană”.

Întâlnirea de la Mănăstirea Putna reprezintă un omagiu adus celor doi intelectuali români: Maica Benedicta – Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga și Acad. Dan Hăulică (1932-2014), inițiatorul Fundației Credință și Creație și al Colocviilor de la Putna.

„Pater et filius” trimite, desigur, mai întâi la relația Dumnezeu-Tatăl și Fiul. Propunătorii temei ar dori, apoi, ca aceste sacre vocabule să se deschidă spre un larg câmp de semnificații: paternitate și filiație în cultură și spiritualitate, relația maestru-discipol, duhovnic-ucenic, magistru-învățăcel, tată-fiu, profesor-elev ș.a., notează site-ul Fundației Credință și Creație.

Deschiderea simpozionului va avea loc joi, 24 august 2017, la ora 16:00, cu o slujbă de Te Deum oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Pimen Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Va urma vernisajul expoziției artistului plastic Paul Gherasim – „Retrospectivă”. Tot în aceeași zi vor fi lansate lucrarea „Ion Creangă” a Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga și revista anuală „Caietele de la Putna”, nr. X-2017, care cuprinde comunicările simpozionului „Fundamente creștine ale culturii române și europene” din anul 2016.

Vineri și sâmbătă vor avea loc sesiuni de comunicări, iar duminică, 27 august, participanții la colocviu vor vizita orașul Cernăuți și Cetatea Hotin.

În cadrul întrunirilor vor lua cuvântul personalități importante ale culturii românești, între care Acad. Ioan Aurel Pop, care va fi rectorul colocviului. Programul complet al evenimentului aici.

Foto: arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente