23 septembrie 2017: ,,De prin lume adunate” – concert vocal și instrumental în Râmnicu Vâlcea

Nou-înființata formație vocal – instrumentală a Arhiepiscopiei Râmnicului va concerta sâmbătă, 23 septembrie 2017, în Sala Filarmonicii Ion Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Evenimentul, intitulat ,,De prin lume adunate” va începe de la ora 18:00 și se va avea loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

Formația vocal – instrumentală a Arhiepiscopiei Râmnicului a fost înființată anul acesta și este condusă de Arhid. Prof. Dr. Codruț-Dumitru Scurtu, doctor în muzică al Universității Naționale de Muzică din București și profesor dirijor al Seminarului Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu Vâlcea.

Inițiativa înființării acestui grup a aparținut IPS Varsanufie. Formația este compusă din interpreți vocali și instrumentiști cunoscuți ai Râmnicului. Corul vocal este format din preoți ai eparhiei și elevi ai Seminarului Teologic din Râmnicu Vâlcea.

Repertoriul abordat cuprinde piese vechi culese ori compuse de dascălul Anton Pann, de ucenicul său, George Ucenescu dar și din piese noi ,,cu forme vechi” prezentate în premieră cum ar fi ,,Balada Vlădicii Antim”, semnată de dirijorul formației.

Foto credit: voceavalcii.ro

Comentarii Facebook


Știri recente