22 decembrie: Concert de colinde la Paraclisul Catedralei Naționale

Sâmbătă, 22 decembrie 2018, va avea loc începând cu ora 17:00 un concert de colinde la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Alături de Grupul Anastasis al Paraclisului CMN, în cadrul concertului de sâmbătă vor interpreta colinde: Ana Maria Pătrășcioiu, dar și Grupul clasei de canto popular al Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti”, coordonat de Prof. Loredana Streche și Prof. Maria Luiza Popescu.

Afișul evenimentului.

Grupul psaltic Anastasis

Grupul psaltic Anastasis a fost înființat în anul 2014, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, din tineri studenți teologi, cu dragoste pentru Biserică şi pentru muzica psaltică tradițională.

Anastasis este cunoscut, în primul rând prin evoluția la strana Paraclisului CMN, dar şi prin activitatea lor misionară și prin înregistrările realizate în colaborare cu Radio Trinitas.

Numele Anastasis, care în limba greacă înseamnă înviere, este în legătură directă cu hramul principal al paraclisului. Numele nu este însă doar o titulatură, ci şi o misiune încredinţată tinerilor psalţi de Patriarhul României, aceea de a transmite prin intermediul cântării bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Foto credit: Mircea Florescu / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente