2023, Anul cultural Ciprian Porumbescu și Dimitrie Cantemir. Legea urmează să fie promulgată de Președinte

Legea care prevede ca 2023 să fie „Anul cultural Dimitrie Cantemir și Ciprian Porumbescu” a fost adoptată de Parlamentul României în decembrie și urmează să fie promulgată de Președintele țării.

Anul cultural a fost instituit pentru a comemora cele două personalități și operele lor. Ciprian Porumbescu s-a născut în 1853 și a trecut la viața veșnică în 1883. În 2023 se împlinesc 170 de ani de la nașterea compozitorului și 140 de la moartea sa.

Dimitrie Cantemir a fost domn al Moldovei, un mare cărturar și istoric. S-a născut în anul 1673 și a trecut la Domnul în 1723, la vârsta de 50 de ani. Anul acesta se împlinesc 350 de ani de la nașterea cărturarului și 300 de la moartea lui.

„Se instituie anul 2023 ca «Anul cultural Dimitrie Cantemir și Ciprian Porumbescu», pentru celebrarea vieții și operei cărturarului Dimitrie Cantemir și a operei compozitorului Ciprian Porumbescu”, se arată în primul articol al legii votate de Parlament.

Articolul 2 prevede că instituțiile centrale și locale pot organiza activități culturale pentru a celebra anul cultural.

Sursă foto: public domain

Comentarii Facebook


Știri recente