2021 va fi Anul Tineretului în diaspora ortodoxă din SUA

Adunarea Episcopilor Ortodocşi Canonici din Statele Unite ale Americii (ACOB-US) a declarat anul 2021 Anul Tineretului. Decizia a fost luată la întrunirea anuală, care s-a desfășurat online în perioada 6-7 octombrie.

Scopul deciziei este de a acorda tinerilor recunoaștere, deoarece ei sunt viitorul Bisericii. „Tinerii noști au nevoie să lucrăm împreună în interesul lor și sunt recunoscător pentru munca depusă în crearea de proiecte misionare inovative”, a spus IPS Elpidofor, Arhiepiscopul Grec al Americii.

Arhiepiscopul a adăugat că își dorește ca acțiunea „să depășească vorbele și clișeele și să realizeze cu adevărat ceva special pentru tineri… ceva care să se deschidă către viitor cu realism și credință într-o lume tot mai complexă și complicată”.

Prima acțiune în acest sens va fi crearea unei noi Agenții pentru Tineret.

La reuniunea online a reprezentanților bisericilor canonice din SUA au participat 38 din cei 51 de membri. A fost prima ediție prezidată de Arhiepiscopul Elpidofor.

De la începutul pandemiei de COVID-19, Comitetul Executiv al ACOB-US, în care este membru și Mitropolitul Nicolae al celor două Americi, se întrunește săptămânal.

Foto credit: ACOB-US (Captură de ecran)

Comentarii Facebook


Știri recente