200 elevi din Timiș în competiție pentru a realiza cea mai frumoasă icoană pe sticlă a Maicii Domnului

200 elevi de la 13 școli din municipiul Timișoara și 11 școli din județul Timiș au participat recent la atelierul-concurs județean de pictură pe sticlă, intitulat „Icoana – Poartă spre Rai”.  A patra ediție a avut drept temă: icoana pe sticlă a Maicii Domnului.

Proiectul educațional, înscris în calendarul activităților extracurriculare al Inspectoratului Școlar Județean Timiș, s-a adresat elevilor din învăţământul primar şi gimnazial, din învățământul de masă și privat, dar și cadrelor didactice care coordonează ateliere de pictură.

Simțul cromatic, acuratețea execuției și calitatea artistică a reproducerii au fost câteva dintre criteriile de care juriul a ținut cont în evaluarea lucrărilor.

După evaluarea lucrărilor micilor iconari de către un juriu specializat, a avut loc festivitatea de premiere. Premiile au fost înmânate de directorul Școlii Gimnaziale „Sfântul Antim Ivireanul”.

La fiecare secțiune au fost acordate trei premii și două mențiuni asigurate de IHM Total Consult, Arhiepiscopia Timișoarei și Asociația Prologos.

Icoanele care au obținut primele trei locuri vor fi expuse la Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timișoara, în perioada 25 februarie – 25 martie.

Mai multe detalii puteți afla consultând site-ul oficial al Mitropoliei Banatului.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente