200 de tineri prezenți la Simpozionul „Iubirea creștină” desfășurat la Băile Herculane

200 de tineri de la Colegiul Național  Traian Lalescu din Reșița au participat  în perioada  23-25 septembrie la un simpozionul intitulat Iubirea Creștină. Evenimentul a avut loc la Casa Ecologică din stațiunea Băile Herculane, informează site-ul oficial al Episcopiei Caransebeșului.

Înainte de a pleca spre locul unde a avut loc evenimentul, tinerii au luat parte la o slujbă de binecuvântare oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului în biserica Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș din Reșița. La slujbă a fost prezent și părintele Nicolae Chiosa, inspector la disciplina religie din județul Caraș-Severin, cel care a fost și organizatorul tabere. După slujbă, tinerii, însoțiți de profesorii lor, au vizitat Centrul Eparhial și Catedrala Episcopală din Caransebeș.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a evidențiat implicarea tinerilor reșițeni în viața Bisericii.

Credem că Reșița are un viitor cu acești tineri, credem că Episcopia și biserica noastră din această parte de țară are un viitor prin ei. Acești tineri ca și cei care au reprezentat eparhia noastră la Întâlnirea tinerilor ortodocși din toată lumea, de la București, sunt și vor rămâne mărturisitori și apărători ai Bisericii strămoșești”, a subliniat Episcopul Caransebeșului.

În cele trei zile petrecute la Herculane adolescenții au avut un program diversificat. Printre activitățile desfășurate s-au numărat participarea la conferințe, discuții pe grupe, jocuri de cunoaștere și drumeții.

 Invitați speciali ai taberei au fost Vasile Timiș, inspector şcolar general pentru disciplina religie, părintele Moise de la Mănăstirea Oașa, precum și părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Întâlnirea tinerilor reșițeni a avut și scopul de a împărtăși și altora din experiența proiectului Da EurHope a EurHome. Inițiat în urma cu șase ani, proiectul a creat posibilitatea tinerilor ortodocși din Reșița de a cunoaște tineri de alte confesiuni creștine din Italia, Anglia, Danemarca si Suedia, în cadrul unei tabere care an de an se desfășoară în luna august în Centrul Giovanni Paolo II din Loreto, Italia.

Tabăra de la Casa Ecologică s-a încheiat prin oficierea Sfintei Liturghii de părintele inspector Nicolae Chiosa.

Comentarii Facebook


Știri recente