200 de tineri au participat la Tabăra Națională „Părintele Teofil Părăian” de la Mănăstirea Oașa

La Mănăstirea Oașa a fost organizată în perioada 9-18 august Tabăra Națională „Părintele Teofil Părăian” la care au participat 200 de tineri.

Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Alba Iuliei și Mănăstirea Oașa și s-a desfășurat sub genericul „Satul meu, icoana mea”.

Programul activităților a cuprins participarea zilnică la slujba Sfintei Liturghii, la slujbele dedicate Postului Adormirii Maicii Domnului, la activitățile gospodărești, informează Arhiepiscopia Alba Iuliei.

De asemenea, nu au lipsit conferințe, dialoguri duhovnicești și activități de cunoaștere.

Printre cei care le-au vorbit tinerilor s-au numărat Costion Nicolescu, teolog şi etnolog, Conf. Sebastian Moldovan, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, Pr. conf. Jan Nicolae, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, și Conf. Avram Fițiu de la Universitatea de Științe Agricole din Cluj-Napoca.

Ei le-au prezentat valoarea satului românesc din perspectiva frumuseții obiceiurilor sătești, dar au oferit și câteva soluții pentru redresarea acestuia.

Citește și: Imagini inedite surprinse în timpul Taberei Internaționale de la Mănăstirea Oașa

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente