1918-2018 Celebrating together! | Mitropolitul Nicolae prezent la aniversarea Centenarului în NY

1918-2018 Celebrating together! (Sărbătorim împreună!) a fost motto-ul sub care s-au desfășurat momentele aniversare dedicate Centenarului Marii Uniri în Parohia românească Sfânta Treime din Rochester/Victor, New York.

La această sărbătoare a identității noastre naționale au fost invitați părintele Michael Marcantoni, parohul bisericii grecești din Rochester NY, și credincioși ai comunităților ucrainiene și macedonene. De asemenea au fost prezenți și cetățeni americani.

Evenimentul a avut loc în Duminica Tuturor Sfinților, 3 iunie 2018, și a început cu programul liturgic oficiat de Mitropolitul Nicolae, informează site-ul oficial al Eparhiei.

După Sfânta Liturghie, Mitropolitul celor două Americi s-a rugat pentru ctitorii bisericii, dar și pentru făuritorii Unirii din 1918 și toți ostenitorii pentru unitatea de credință și de neam a poporului român.

În continuare a fost săvârșită o slujbă de Te Deum în fața Troiței din grădina bisericii la care a participat și Excelența sa, Cătălin Radu Dancu, Consulul General al României la New York.

Patru expoziții în sala socială a bisericii

Programul liturgic a fost completat cu activități culturale și artistice. Au fost vizitate patru expoziții cu tematică națională în sala socială a bisericii:

  • Expoziția Muzeului parohial „Prof. Charles Carlton”;
  • Expoziție de fotografii și documente din perioada Marii Uniri de la Biblioteca Sf. Sinod din București;
  • Expoziția „Lupta poporului român pentru unitate și independență națională reflectată în artele plastice”;
  • Expoziția „De unde sunt” – planșe realizate de elevii școlii parohiale.

Ziua s-a încheiat cu masa tradițională românească în curtea bisericii în timpul căreia a fost susținut și un program de dansuri populare românești prezentat de foști membri ai Ansamblului Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

IPS Nicolae a mulțumit tuturor pentru pregătirea acestui eveniment și a înmânat diplome premianților bisericii la Olimpiada de religie 2018 faza mitropolitană.

Foto credit: Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi

Comentarii Facebook


Știri recente